• vink9000m² winkel
  • vink10.000 kampeerartikelen
  • vinkUitstekende service
  • vinkGratis verzending vanaf €50,-

koelboxen 230V en 12V (8)

Koelbox kopen

Als je een koelbox kopen wilt zal een aantal keuzes moeten maken om de ideale koelbox te vinden die perfect bij hem of haar past. Zo zijn o.a. de inhoud, de voeding en gebruikte techniek van de te kopen koelbox belangrijke zaken.

Voeding koelbox

Koelboxen kunnen op 12 V, 230 V, op gas of op een combinatie van deze drie draaien. Als je de koelbox ook in de auto of bijvoorbeeld op de boot wil gebruiken dan is een 12 V aansluiting erg handig. Zo kan je onderweg je eten en drinken lekker koel houden. Op de camping in de campingkeuken kan je de 230 V gebruiken maar als alleen een 12 V voeding hebt kan je eventueel ook een 12V omvormer gebruiken. Als je geen stroom bij de hand kan je sommige koelboxen ook op gas gebruiken.

Koelbereik koelbox

Koelboxen gebruiken absorptietechniek of de compressortechniek. Een koelbox met absorptietechniek kan een bepaald aantal graden onder de omgevingstemperatuur koelen en kan gebruikt worden op stroom en op gas. Als je een geruisloze koelbox wilt kopen kan je het beste een absorptie koelbox kopen. Een koelbox met compressortechniek kan naast koelen ook vriezen en is meer geschikt voor warme buiten temperaturen. Deze koelboxen maken wel geluid als ze aanslaan.

Inhoud koelbox

Koelboxen zijn er in veel verschillende groottes. Bedenk voordat je een koelbox gat kopen goed wat je er het meest in gaat bewaren. Als je veel drinken in de koelbox wilt bewaren is het slim om te kijken of er 2l flessen in passen.